Kliniğimizde Uygulanan İşlemler
• Lazer Epilasyon
• Karbondioksit Fraksiyonel Lazer (Tüm Cilt Tedavileri)
• Lazerle Kılcal Damar - Varis Tedavileri
• Lazerle Dövme Silme
• PRP Kök Hücre Tedavisi (Cilt Yenileme)
• Cilt Bakım Uygulamaları
• İğnesiz Mezoterapi
• Zayıflama Uygulamaları
Kavitasyon
Vakum Terapi
Karboksi Terapi
Selülit Tedavileri - Mezoterapi
Ozon Sauna
Beslenme Uzmanı Desteği
• Saç Mezoterapisi
• Saç Ozonu
• Ozon Tedavileri
Kronik yorgunlukta,
Şeker Hastalığına bağlı açık yaralarda,
Damarsal Hastalıklarda,
Eklem ve Romatizmal rahatsızlıklarda,
Bölgesel zayıflamada,
Metobolizmayı hızlandırmada, Detoks ve Anti - Aging etkisi sağlar.
LAZER EPİLASYON
Alexandrite Lazer Epilasyon
Amerikan sağlık oteriteleri tarafından kullanımı güvenli ciltteki etkileri onaylanan Gentle max lazer cihazı hastanemizde uzman doktor kontrolu altında uygulanmaktadır. Lazer epilasyon istenmeyen tüylerden kalıcı olarak kurtulmanın en hızlı ve en sağlıklı yoludur. Alexandrite lazer dalga boyu 755 nm dir. Lazer epilasyonda kullanılan lazer ışığının dalga boyu melanin pigmenti tarafından emilme özleliğine sahiptir. Soğutma sistemi lazer tekniği ile yapılan lazer epilasyon ile, cilde zarar vermeden doğrudan kıl köküne yok eden ısıya dönüşür.
Yeni teknoloji lazer epilasyon cihazları ile çok fazla acı hissetmesiniz,sadece bir lastik çarpması gibi acı hissedersiniz. Kılların renklerinde ve büyüme evrelerinde olan değişikliklerden ötürü, lazer epilasyon seansı, sayısı kişiye göre, hatta aynı kişide farklı bölgelererinde seans sayısı değişebilir.
En önemli özelliği hasta konforu ve uygulama kolaylığıdır. Bu lazer sisteminin genelde, hasta uyum ve teloransı uygun yapıdadır. Alexandrite lazer derindeki kıl köküne dek ulaşarak kalıcı sonuç sağlar.
Nd yag Lazer Epilasyon
Koyu renkli ciltlerde, deriye lazer enerjisini gönderirken en dış tabakayı koruyan özel soğutucu ünitesi mevcuttur, deride kollegen miktarı ve dolaşımı arttırarak cildin genç görünmesinide sağlar. Her cilt rengine güvenle uygulanır, ince kıllarda da etkilenir. En koyu cilt tipi Afro Americano dahil, cilt lekelenmesine neden olmaksızın uygulanabilir. Bu nedenle kışın uygulanmasının bir sakıncası yoktur.
KARBONDİOKSİT FRAKSİYONEL LAZER
Ciltteki kollejeni ve Cilt dokusunu yenilemeye yönelik geliştirilmiş bir lazer sistemidir.
Uygulama Alanları ve Yararları
• Yüzdeki Sivilce İzleri
• Yaşlılık ve Gebelik Lekeleri
• Güneşe Bağlı Lekelemeler
• Akne Skar İzleri
• Yüzdeki İnce Kırışıklıklar
• Cilt Yenileme ve Toparlama
• Ameliyat İzleri ve Keloid
• Çatlak Tedavisi
LAZERLE DÖVME SİLME DÖVME İZİ GİDERİLMESİ
Dövmede, boya partikülleri dermal bölgede kalıcı olarak yerleşmektedir. Çok çeşitli şekillerde ve renklerde yapılabildiği gibi çok çeşitli derinliklere de yapılabilmektedir. Tedavisinde önemli olan birkaç parametre vardır. En önemlisi de renk ve derinliktir, profesyonel dövmeler genellikle cildin alt tabası olan dermis içinde iken profesyonel olmayan yani tabanca ile yapılmamış dövmeler genellikle daha derinlerde bulunmaktadır. Dövme tedavisinde bu önemli bir noktadır, çünkü boya ne kadar yüzeyde ise tedavisi de o kadar hızlı olmaktadır.
Lazer Uygulamasından Sonra Dövmenin Durumu
Uygulama sonrasındaki haftalar içinde bu parçalanarak ayrıştırılan boya partikülleri epidermal ve lenfatik yollardan degrade olmaktadır. Derinin ışınıma maruz kalan kısmı işlemden hemen sonra 10 ila 20 dakika içinde solmaktadır. Bunu takiben, 1-3 hafta içinde tamamen dökülerek dövmelerin deriden silinmesi için genellikle ilk uygulamadan sonra 6-8 hafta yeterlidir, ihtiyaca göre ek uygulamaya geçilir.
Dövmede Rengin Önemi
Prensip olarak önce siyah ve mavi renklerin tedavisi yapılır, daha sonra diğer renklere başlanır. Seans sayısı uygulama yapılacak dövmenin profesyonel veya amatör yapılmasına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Dövme silme işlemi ile ilgili dikkate alınması gereken en önemli konu, uzman ve deneyimli ellerde yapılması gereken bir işlem olduğudur.
Q-switched ND-YAG lazerlerinin, uygulamadaki etkinliği yapılan bilimsel çalışmalar sonucunda da evrensel ölçülerde kanıtlanmıştır. Q-switched Nd-YAG lazeri ışın demetlerinin derideki melanin pigmenti tarafından güçlü bir biçimde absorbe edilebilmesi sayesinde bu cihazlar, doğal pigmentlere sahip cilt lezyonlarının tedavisinde de ayrıca kullanılmaktadır.
Uygulma Süresi Ne Kadardır?
Normal bir dövmenin Nd-Yag Q- switch lazerle çıkarılması en fazla 2 dakikadır. Ağrı duyumsaması kişiye özeldir. Genelde çok düşük bir ağrı hissi oluşmaktadır. 2 dakikalık süre içinde.
Dövme İşlemi Sonrasında Deride İz Kalırmı?
Lazer ile yapılan dövme silme tedavilerinde vakaların büyük çoğunluğunda kalıcı bir lekenme veya iz gelişmemektedir. Fakat her tıbbi işlem beraberinde belli riskleri getirir. Uygulama öncesi ve sonrası uyulması gereken kurallara uyduğunuz takdirde sorun yaşamadan dövmenizi silmek mümkündür.
LAZERLE KILCAL DAMAR VARİS TEDAVİLERİ
Bacak bölgesindeki varisler ve kılcal damar çatlamaları lazer ile kolayca tedavi edilmektedir. Ayrıca doğumsal ve sonradan oluşmuş değişik tipteki damarsal lezyonlar (hemanjiyom, porto şarabı lekesi, yüz bölgesindeki telengektazinler vb.) için Amerika'dan FDA onayı alınmış etkinliği kanıtlanmış Gentle max nd-yag lazer ile tedavi başarıyla mümkün olmaktadır.
Lazerle Kılcal Damar ve Varis Lazer Tedavisi
Günümüzde lazerler pek çok alanda güvenle kullanılmaktadır. Bu heyecan verici gelişmeler özelllikle varislerin kırmızı ve mavi renkte olanlarında, yüzde ve vücudun herhengi bir yerindeki damar genişlemelerinin lazerle tedavilerini olank kılmıştır.
Lazerle Damar Tedavi Ne Sıklıkla Yapılmalıdır?
Genellikle 1-2 seans yeterlidir. 2 seans arası ortalama 3-4 haftadır. Bununla beraber tedavi sayısı, damarların sayısı, rengi ve büüyüklüğüne göre değişir.
Yan Etkiler Nelerdir ve Seans Sonrası Normal Hayata Dönülebilir Mi?
Bu tedavinin en güzel farkı günlük aktivitelerinize hemen dönülebilinmesidir. Ağrı şikayeti çok azdır. Yapılan alanlarda hafif kızarma ve kabarıklık görülebilir. Ancak bu şikayet bir kaç günde geriler.
Uygulama sonrası güneşlenmemek gerekir. İşlem genelde güneşin çok yoğun olduğu vyaz aylarında yapılmaz, ancak uygulanırsada güneş koruyucarla desteklemek gerekmektedir.
Lazerle Hangi Tip Damarlar Tedavi Edilebilir?
Lazer tedavisi bacak damarlarında özellikle, ince kılcal damar tipindeki mavi kırmızı renkete damarlarda başarıyla uygulanır. Ayrıca yüzde yanak ve burun kenarındaki damar çatlaklarında ve gövdedeki kırmızı renli benlerde de kullanılabilir. Doğumsal damarsal kırmızı lekeler, hemangiomlar, yüzde damar çatlamalrına bağlı oluşan kızarıklıklar bir kaç seansta güvenli şekilde tedavi edilebilir.
CİLT BAKIMI
Önemli görevler üstlenen cildimizi korumak sağlık açısından büyük önem taşıyor. Güzellik açısından da bakarsak ister bayan olalım ister erkek mükemmel, ışıldayan bir cilt bizim en öz aksesuarımızdır. Hangi yaşta olursak olalım hepimiz sağlıklı, bakımlı ve güzel bir cilde sahip olmak isteriz. Cildimiz iç dünyamıza açılan bir penceredir ve hangi hızla yaşlandığımızın bir göstergesidir.
Cildimiz Neden Yaşlanır?
İki faktöre bağlıdır.
1- Genetik faktörlere bağlı dış yaşlanma: Bu yaşlanma anne ve babadan geçen genetik olarak programlanmıştır ve değiştirilemez
2- Çevresel faktörlere bağlı dış yaşlanma: Bu yaşlanmada en önemli etken güneş ışınlarıdır (Foto yaşlanma). Eğer cildimizi koruyup ve bakımını yaptırmaz isek; Güneş ciltteki kollojeni bozar, lekelere ve cilt kanserine sebep olabilir.
Ayrıca; sigara, alkol, madde bağımlılığı, kötü beslenme, yanlış kozmetik ürün kullanımı, yetersiz uyku, hava kirliliği, mevsim değişmeleri, stres, hormonal bozukluklar cilt yaşlanmalarını hızlandıran faktörlerdendir.
Yaşlanma sürecinin % 20 si iç faktörlere, % 80 i dış faktörlere bağlıdır.
Cilt Bakımı Neden Gerekli?
Cildimiz gün boyu çevre koşullarının etkisi ile kirlenir. Egzoz dumanları, makyaj kalıntıları, cildin kendi salgıları, mikroorganizmalar cilt üzerinde birikir ve cildin normal işlevlerini yerine getirmesini engeller.
Cilt bakımı cildin temizlenerek ve uygun ürünlerle desteklenerek bu olumsuz faktörlerin etkilerini ortadan kaldırır. Cildi ölü hücrelerden arındırarak, yatıştırır. Koruyucu bir tabaka oluşturur. Cildin normal işlevlerini devam ettirmesini sağlar. Cildimizde bulunan üst derideki hücreler zamanla ölür ve dökülür, yerine en aşağıdan gelen genç hücreler geçer ve bu döngü ayda bir kez devam eder. Yaşlanmayla bu döngü yavaşlar. Eski hücreler yenilenemez ve atılamaz. Cilt daha pürüzlü, kaba ve nemsiz olur. Cildin ışıltılı ve parlak görünümü kaybolur. Bu tür durumlarla karşılaşmamak için cildimiz sorunlu olsun veya olmasın ayda bir kez cilt bakımı yaptırmamız, cilt sağlığı ve güzelliğimizi korumamız açısından gereklidir.
Cildimize düzenli bakım yaptırmamız ve bunu ev ürünleri ile desteklememiz geleceğe yönelik cildimize yaptığımız bir yatırımdır. Geçen yıllara karşı koymak, zamanı durdurmak çok zor. Fakat ilerlemiş yaşa rağmen, yaşıtlarınıza göre daha genç, sağlıklı, pırıl pırıl aydınlık bir cilde sahip olmak elinizde, yeter ki siz isteyin...
(PRP) PLAZMA TEDAVİSİ KÖK HÜCRE YARDIMI İLE CİLT GENÇLEŞTİRME - CİLT YENİLEME
PRP nedir?
“Platelet rich plasma” platelet (trombosit) yönünden zenginleştirilmiş plazma uygulaması adı verilen yöntemin kısaltılmış adıdır. Bir kişiden alınan az miktardaki kanın özel bir işlemden geçirilerek bileşenlerine ayrıştırılması ve elde edilen az miktardaki “platelet yönünden zenginleştirilmiş plazmanın” yine aynı kişiye cilt gençleştirme amaçlı enjeksiyon yoluyla geri verilmesi işlemidir.
PRP enfeksiyon riskini azaltmak amacıyla kalp ameliyatlarında, iyileşme sürecini hızlandırmak amacıyla tenisçi dirseği, tendon sakatlığı gibi rahatsızlıklarda da kullanılmaktadır. PRP vücutta enjekte edildiği bölgelerde kök hücreleri uyarıp aktif hale geçirirerek dokuların yenilenmesine yardımcı olan bir sistemdir.
PRP Uygulamasında amaç nedir?
Plateletler yani trombosit hücreleri, kanın pıhtılaşmasını sağlayan vücudumuzdaki hasarlı damarları ve diğer dokuları onaran büyüme faktörleri içeren hücrelerdir. Dokularımızda herhangi bir hasar olduğunda plateletler aracılığıyla onarım süreci başlar. PRP tedavisi uygulamasında, hedef bölgeye kan dolaşımıyla taşınabilenden çok daha fazla sayıda platelet ve içeriğinde bulunan büyüme faktörlerini ulaştırılabilmektedir.
PRP ile Cilt Gençleştirme Nasıl Sağlanır?
Derimizin yaşlanması, aynı yaralanma sürecinde olduğu gibi bazı fiziksel özelliklerini kaybetmesinden kaynaklanır. Bu nedenle cilt gençleştirme amaçlı uygulamalarda, vücudumuzun bir yarayı iyileştirirken yaptıklarını çeşitli yöntemlerle taklit ederiz. Örneğin lazer, peeling gibi yöntemlerle derimize mikro düzeyde hasarlar veririz ve iyileşme sürecini tetikleriz. Bu hasar sonunda büyüme faktörleri salınır ve iyileşme süreci başlar. Dermo kozmetik ürünler de benzer şekilde derimizi yeniden yapılandıran maddelerin ve sentetik olarak elde edilen büyüme faktörlerinin aracılığıyla iyileşme sürecini başlatır.
Plazma içinde konsantre olarak bulunan plateletler cilde enjekte edildiğinde bunların bünyesinde bulunan büyüme faktörleri, kollajen üretimi ve yeni kılcal damarların oluşmasını uyarmakta ve cildin kendini hızla yenilemesini sağlamaktadır.
P.R.P. ile Cilt Yenileme Prosedürü Nasıl Uygulanır?
Platelet açısından zengin plazma elde etmek amacıyla özel bir filtre ve satrifüj kullanılır. Plateletlerin yaklaşık % 97’si ayrışır ve plazma içinde normalin 6-10 katı daha fazla konsantrasyona sahip olur.
P.R.P prosedürü hastadan kan alınması ile başlar. Özel bir filtre ve santrifuj yardımıyla otolog beyaz kan hücreleri içeren platelet açısından zengin plasma hazırlanır. Son olarak platelet açısından zengin otolog beyaz kan hücreleri içeren plazma (PRP) tedavi bölgesinde cilde enjekte edilir. Enjeksiyon bölgelerinde plateletler ve beyaz kan hücreleri sinerjik bir etki ile yoğun şekilde büyüme faktörlerinin serbest kalmasını sağlar. Büyüme faktörleri kolajen ve hyaluronik asit üretimini arttırarak yaraların iyileşmesi, kırışıklık ve akne izleri gibi cilt problemlerinin önemli ölçüde giderilmesini, cildin yenilenmesini sağlar.
P.R.P. dolgu enjeksiyonu veya mezoterapi şeklinde uygulanır.
PRP ile Cilt Yenileme Hangi Durumlarda Etkilidir?
• Estetik amaçlı uygulamalarda yüz, boyun, dekolte, eller, bacak içleri, kollar gibi vücut bölgelerine uygulanabilir.
• Lazer-peeling gibi uygulamalardan hemen sonra, derinin hızla yapılanmasını sağlamak
• Deride yllarca ultraviole ışınlarına maruz kalmanın sonucunda oluşan kırışıkların düzelmesi, çöküntülerin giderilmesi, esneklik ve parlaklığın kazandırılmasını sağlamak
• İyileşmesi uzun süren yara, çatlak ve deri niteliğinin zarar gördüğü durumların kontrolünü sağlamak
• Saç dökülmesi tedavisi nde tek başına veya diğer tedavilere yardımcı olarak kullanılabilir.
PRP ile Cilt Gençleştirme Etkisi Kalıcımıdır?
15 günde bir yapılacak 3 veya 4 uygulamadan sonra 10-12 ayda bir tekrarlanırsa kürlerin etkisi kalıcı bir gençleştirici etkiye eşdeğerdir.
ZAYIFLAMA UYGULAMALARIMIZ
KAVİTASYON
Bölgesel İncelmede Son Teknoloji Kavitasyon Nedir?
Kavitasyon sistemi, bölgesel yağlanma ve selülitle ultrason (ses dalgaları) yardımıyla savaşan, cerrahi olmayan bir yöntemdir. Cildin dış yüzeyine uygulanan ultrasonun yayılması, yağ dokusundaki hücre sıvısında ani ve yüksek basınç değişikliklerine neden olur. Bununla birlikte oluşan köpüklenme önce genişleme, sonra patlama yaratır. Kavitasyon denilen bu etki; yağı sıvılaştırıp hücrelerin duvarlarını tahrip ederek depo yağların yapısını bozar. Bu dokudaki yağ hücreleri ve açığa çıkan yağ asitleri parçalanarak, lenf yolları sayesinde buralardan uzaklaştırılmaya çalışılır. İlk seansta yağlı bölgenin kalınlığına göre değişen 2-10 cm arasında ciddi bir incelme görüldüğünü, sonraki seanslar haftada 2 seans, daha sonra haftada 1 seans olarak devam eder. Kişinin durumuna göre seans sayısı belirleniyor. Tedaviyi desteklemek için, yağsız diyet, bol su içilmesi gerekir.
Hangi Amaçla Kullanılıyor?
Kurtulmak istenilen, bel, karın, göbek, kol, kalça ve sırttaki çözülemeyen depo yağları parçalayıp, yerleşmiş bölgesel yağları öncelikle eritmek, selülitli bölgelerin görünümünü azaltmak için kullanılan güçlü bir sistemdir. Makinenin bir diğer özelliği de ayarı değiştirilerek güçlü ultrason dalgaları aynı zamanda cilt sıkılaştırması için fayda sağlamaktadır.
Etkisi Nasıl Oluyor?
Kavitasyon tedavisi ile yağ hücrelerinde lizis yani parçalanma başlar ve serbest yağ asitlerine dönüşür ve hasta tarafından harcanabilir hale gelir. Yani hastanın sisteme girmeden önce ölçüleri alınır ve seans sonrası tekrar ölçü alınır. Sonuç gerçekten yüz güldürücüdür. Mezuradaki rakamlar en az 2 maksimum 10 cm kadar azalmıştır.
Nasıl Uygulanıyor?
Uygulama başlamadan bir gün önce ve sonraki gün en az 2,5 litre su içilmesi gerekir. Bu, eritilmiş olan yağların vücuttan atılması için mutlaka uyulması gereken bir kuraldır. Uygulama, haftada bir yada iki seans olmak üzere, kişinin durumuna göre 8-10 seansta tamamlanır. Bir seans ortalama 40 dakika sürüyor. İlk seansta yağlı bölgenin kalınlığına göre değişen 2-10 cm arasında ciddi bir incelme görülür. Sonraki seanslarda bu incelme tabiî ki azalarak devam eder. Kişinin durumuna göre seans sayısı belirlenir. Tedaviyi desteklemek için, yağsız diyet, bol su içilmesi önerilir. Lenf drenajı hızlandırılarak parçalanan yağların atılımı hızlandırılır buda yaklaşık 1 hafta kadar sonra yağ ağırlığından kayıp olarak karşımıza çıkar. Kavitasyonun diğer yöntemlerden en büyük farkı; uygulamaların ağrısız ve acısız olması, seanstan sonra hemen günlük yaşama devam edilebilmesi, uygulama yerlerinde herhangi bir morluğun söz konusu olmamasıdır.
KARBOKSİ TERAPİ
Karboksiterapi, deri içi ve deri altına özel bir cihazla doğrudan saf karbondioksit gazı verilmesi yöntemidir. 1993 yılından itibaren selülit tedavisinde başarıyla uygulanmaktadır.
Karbondioksit oksijene göre 20 kat daha hızlı dağılan bir gazdır. Uygulama sonrası bölgeye çevre dokulardan daha fazla oksijen gelir ve dolaşım hızlanır. Karbondioksit hızla uzaklaştırılır. Yağ yakımı artar.
Etkileri Nelerdir?
• Dokuların daha fazla oksijenlenmesi sağlanır.
• Kılcal damar kan akımı artar.
• Yeni kılcal damar oluşumu gözlenir.
• Yağ dokusundaki oksidatif yağ yıkımı artar.
• Bağ dokusunun ana elemanı olan kollajen ve elastin sentezi artar.
Kullanıldığı Yerler?
• Selülit ve bölgesel yağlanmaların tedavisinde tek başına veya kombine olarak.
• Kırışıklık, deri sarkmaları, elastikiyet kayıplarında,
• Çatlak tedavisinde,
Tedavi Şekli
Uygulama süresi 10-15 dakikadır. Haftada bir veya iki kez olarak seanslar halindedir.
Ortalama 15-20 seans uygulamak gerekir. Beşinci seanstan sonra ciltte değişiklik farkedilir. Onuncu seanstan itibaren deri altı dokusu daha sıkı hissedilecektir. Seanslardan sonra yapılacak mezoterapi, egzersiz veya pasif jimnastik desteği tedavinin başarısını artırmaktadır. Her yaştan herkese yapılabilir. Toksik etkisi yoktur. Kan basıncını etkilemez. Hastanın diyabetinin olması karboksiterapi için engel değildir. Tedavi sonrası etki 6 ay sürer. %1-2 hastada sigara içime isteğinde azalma ve uygulama akşamı uyku kalitesinde artma saptanmıştır.
VAKUM TERAPİ
Vakum terapi, genellikle kadınların en büyük sorunu kalça, basen ve baldırlar üzerinde yoğunlaştığından Vakum Terapi uygulamalarının amacı öncelikle vücudu sıkılaştırmak, sarkık bölgeleri dirileştirmek, metabolizmayı hızlandırmak, lokal olarak yağların biriktiği bölgeleri toparlamak, cildin dokusunu iyileştirmek ve uygulanan basınçla vücudun biçimlendirilmesine katkıda bulunmaktır.
Popo düşüklüğü, basen çıkıntısı, bel kalınlığı, bacak içi gevşeklikleri ve karında sarkmalar için önerilen bu programlar haftada iki veya üç kez, kişinin ihtiyacına göre 10-15 seans uygulanabilir.
Kadınlarda, hormonların kontrolünde olan selülit, genetik farklılıklardan ötürü çeşitli derecelerde ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle kilo probleminden bağımsız olarak kişiden kişiye farklılık gösterir. Zayıf kimselerde görülmemesi ya da kilolu kişilerde çok görülmesi kural değildir.
Cilt altında düzensiz yerleşmiş yağ dokularını, Vakum terapi aleti ile vakumlayarak mobilize etmek ve silindir başlığı sayesinde dolaşımı düzenleyerek (lenf direnaj) atılımını kolaylaştırmak mümkündür. Bu teknikle yağ alınmaz, ancak yapışan dokunun neden olduğu dalgalı görüntü azalır.
PASİF JİMNASTİK (Sıkılaştırma-Toparlama)
Pasif jimnastik kilo verdirici bir egzersiz değildir. Kilo verimi ile boşalan yağ hücrelerinin sıkılaştırılması ve toparlanması için uygulanır. Eletro petler sayesinde bel, karın, bacak, basen, sırt ve üst kol olmak üzere o bölgedeki kasları çalıştırır. Kişiler pasif jimnastiği bıraktıklarında vücutlarında bir bozulma bir kilo artışı da olmaz. Pasif jimnastiğin etkileri kalıcıdır. Vücutta pasif egzersiz programını bitirdikten sonra altı kilo artışına kadar vücut şeklini muhafaza eder.
MEZOTERAPİ (SELLÜLİT TEDAVİSİ)
Mezoterapi orta deri tedavisi anlamına gelir. Deriye belirli açılardan birçok iğne batırıldıktan sonra bağışıklık sistemini harekete geçirme esasına dayanır. Bu yöntem ile "Damar uçları, özel ilaçlarla uyararak kan dolaşımı hızlandırılır. Selüliti giderici ilaçlar doğrudan sorunlu bölgeye etki ederler. Selülit tedavisinde bayanların arasında en çok tercih edilen bir yöntemdir.
SAÇ MEZOTERAPİSİ
Saç Mezoterapisi Nedir?
Saç mezoterapisi, klasik anlamda bilinen mezoterapinin saçlı deriye uygulanması işlemidir. Sadace saçlı deri değil, kaşlar, favoriler, bıyık ve sakal bölgesine de mevcut olan kılların yapısını güçlendirmek için mezoterapi yapılabilir. Saç mezoterapisinden, kıl bulunan bütün alanlara yapılan ve foliküler ünitenin gücünü arttırmaya dönük tedavilerin tümü anlaşılmalıdır. Ancak çoğunlukla sorun saçların dökülmesi olduğundan ve amaç saçlı deriyi güçlendirmek olduğundan saç mezoterapisinden saçlı derinin mezoterapisi anlaşılır.
Saç mezoterapisinin temeli, ilgili bölgeye özel olarak hazırlanmış bir ilacın enjektör ve tercihen mezoterapi tabancası yardımı ile zerk edilmesidir. Sorun çoğunlukla saç dökülmesi veya saçların olması gerektiğinden daha zayıf olmasıdır. Mezoterapi uygulanan saçlı deri bölgesi bu sayede hem daha fazla kanlanır, hem de ilaçların yardımı elde edilen bu etki uzun bir zamana yayılır.
Kullanılan ilaçlar: Kullanılan ilaçlar saçın yapısında bulunan bazı keratolitik ajanlar, vitaminler, mineraller ve yüzey genişleticilerdir. Hepsi de doğal tedavi ajanları olup bir araya gelmekle sinerjik bir etki oluştururlar.
Etki süresi: Saç mezoterapisinden etkisi çoğunlukta ikinci seanstan itibaren görülmeye başlar. Mezoterapi doktoru daha farklı bir şekilde önermediyse ikinci seansın bir hafta kadar sonra yapılması gerekir. Demek mi saç mezoterapisinden sonra en erken bir hafta sonra olumlu bir sonuç beklemek gerekir.
Genelde ilk seanstan sonra saçlarda bir miktar dökülme olur. Bu durum olağan bir durum olup kesinlikte tedaviden ümit kesmeye sebebiyet vermemelidir. İkinci seanstan sonra bu dökülmeler duracak ve daha güçlü saçların çıkması ile neticelenecektir.
Seans sıklığı: Saç mezoterapisi HÜCUM TEDAVİSİ ve KORUYUCU TEDAVİ olmak üzere iki ayrı şekilde planlanarak yapılır. Hücum Tedavisi ilk uygulanan tedavidir ve adındın anlaşılacağı üzere daha sık aralıklarla ve kısa sürede yapılır. Saç dökülmesinin aktif olduğu ilk dönemlerde tercih edilir.
SAÇ OZONU
Saç dökülmesi, kepek, yağlanma, hassasiyet, cansızlık, kırıklar, hacimsizlik, şekilsizlik, elektriklenme, kabarma, saç boyasının verdiği zararlar, atmosfer kirliliği ve sigaranın verdiği zararlar, saç kurutma sistemlerinin saçı cansızlaştırma sorunlarını yok etme, saç enfeksiyonu, saç derisi sorunlarını giderme konusunda oldukca etkili olan bu sistemle bakım sayesinde saçlarınız artık yıpranmayacak ve parlak ve canlı görünecek.
OZON TEDAVİSİ
Ozon tedavisinin en önemli etkisi kan dolaşımını düzeltmesidir, kanımızda oksijeni taşıyan kırmızı kan hücrelerinin oksijen taşıma kapasitesini ve dokulara oksijen sunumunu artırarak dokuların iyileşmesini sağlar.
Vücudumuz için zararlı olan bakteri ve mantarları öldürür, virüslerin çoğalmasını önler. Enfekte olmuş, uzun süre kapanmayan yaralardaki tüm zararlı bakteri ve